Luonnoskuva Väinö Linna -erikoiseurosta

Väinö Linna 100 vuotta

Uusin suomalainen erikoiseuro julkaistaan 16.11.2020. Sen aiheena on Väinö Linna 100 vuotta. Erikoiseuron kokonaislyöntimäärä on 800 000 kappaletta, josta proof-laatuisia lyödään 7 000 kappaletta.

Kahden euron erikoisraha kunnioittaa kansalliskirjailijaamme, tieteen akateemikko Väinö Linnaa, jonka syntymästä tulee joulukuussa kuluneeksi sata vuotta.

Rahan tunnuspuolta hallitsee Väinö Linnan profiilikuva. Taustalla näkyy kaarevia viivoja, jotka ovat kuin lankoja, joista Finlaysonin kehräämöllä työskennellyt Linna punoi kirjoihinsa erilaisia juonenkäänteitä. Erikoiseuron on suunnitellut arkkitehti Petri Neuvonen.


Valtiovarainministeriö kilpailutti suomalaisten juhlarahojen valmistamisen ja myynnin sekä suomalaisten rahasarjojen ja kahden euron erikoisrahojen myynnin. Kilpailutuksen voitti Suomen Moneta. Sopimus on voimassa vuoden 2022 loppuun saakka ja sisältää option vuosille 2023 ja 2024.

Samlerhuset-konserniin kuuluva Suomen Moneta markkinoi keräilyrahoja ja -mitaleita. Pitkä kokemus alalla ja kansainvälisten rahamarkkinoiden tuntemus takaavat laadukkaat tuotteet ja asiantuntevan palvelun. Kansainvälisten yhteistyökumppaneidemme ansiosta tarjoamme asiakkaillemme korkealaatuisia kotimaisia tuotteita sekä ulkomaisia, maailman kaikkien keräilijöiden tavoittelemia keräilyharvinaisuuksia.