Suomalaiset keräilyrahat - meiltä ympäri maailmaa

Kirjaudu

Tervetuloa

Ostoskorisi on tyhjä.
Uusi suomalainen erikoiseuro

Yliopistot ja yhteiskunta – Turun yliopisto 100 vuotta

Vuoden 2020 ensimmäinen suomalainen erikoiseuro julkaistaan 14.8.2020. Sen aiheena on Yliopistot ja yhteiskunta – Turun yliopisto 100 vuotta. Erikoiseuron kokonaislyöntimäärä on 800 000 kappaletta, josta proof-laatuisia lyödään 5 000 kappaletta.

Maamme uusin erikoiseuro on kunnianosoitus sivistykselle ja 100-vuotiaalle Turun yliopistolle. Harmonisen rahan kuva-aiheena on ruudukkomainen verkko, joka symboloi abstraktilla tasolla yliopistojen ja yhteiskunnan välistä vuorovaikutusta. Erikoiseuron on suunnitellut arkkitehti Petri Neuvonen.

Suomen ja maailman ensimmäinen suomenkielinen yliopisto syntyi maailmanhistoriallisesti poikkeuksellisella tavalla, kansalaiskeräyksen tuottamilla varoilla. Kalevalan päivänä 28.2.1920 perustetun yliopiston motto ”Vapaan kansan lahja vapaalle tieteelle” kuvaa osuvasti itsenäisen Suomen alkuvuosia ja yli 22 000 lahjoittajan tahtotilaa.

Yliopistollisen opetuksen, tutkimuksen ja tieteen merkitys on ollut huomattava Suomen yhteiskunnallisessa kehityksessä ja historiassa. Se on luonut edellytykset hyvinvointivaltion rakentamiseen, tuottavuuden kasvuun ja kansainvälistymiseen.

Rahan ennakkomyynti alkaa 3.8.2020.

 

 

 

Valtiovarainministeriö kilpailutti suomalaisten juhlarahojen valmistamisen ja myynnin sekä suomalaisten rahasarjojen ja kahden euron erikoisrahojen myynnin. Kilpailutuksen voitti Suomen Moneta. Sopimus on voimassa vuoden 2022 loppuun saakka ja sisältää option vuosille 2023 ja 2024.

Samlerhuset-konserniin kuuluva Suomen Moneta markkinoi keräilyrahoja ja -mitaleita. Pitkä kokemus alalla ja kansainvälisten rahamarkkinoiden tuntemus takaavat laadukkaat tuotteet ja asiantuntevan palvelun. Kansainvälisten yhteistyökumppaneidemme ansiosta tarjoamme asiakkaillemme korkealaatuisia kotimaisia tuotteita sekä ulkomaisia, maailman kaikkien keräilijöiden tavoittelemia keräilyharvinaisuuksia.

Monetų namaiLa Maison de la Monnaie Belge SPRLNárodní Pokladnice - jeden z hlavních distributorů pamětních mincí a medailíThe London Mint Office. Unrivalled experts in the fascinating world of coins.Samlerhuset. Ingen forpliktelser - 30 dager full returrettLatvijas Monētu namsSuomen Moneta ostaa kiinnostavia ja kysyttyjä juhlarahoja asiakkailta myös takaisinEesti MündiäriMønthuset Danmark. Danmarks største forhandler af mønter og medaljer.